
Kafa neden terler?
Kraniyofasiyal hiperhidroz, kafa derisinde ve yüzde meydana geldiğinde aşırı terleme sorununa verilen isimdir. Vücudun herhangi bir yerindeki hiperhidroz gibi, stresli durumlarda, fiziksel efordan sonra veya sıcak bir ortamda ortaya çıkabilir. Ayrıca soğuk havalarda veya dinlenirken bile olabilir. Bu sorunu yaşayan kişilerde anormal ve aşırı terleme meydana gelir, bu da estetik ve sosyal sorunlara neden olur. Bu onların günlük hayatlarını etkileyebilir.
Terleme vücudun organik bir tepkisidir, organizmamızın kendini soğutma yöntemidir. Ter, kafamızdaki deri de dahil olmak üzere tüm cildimize yayılmış bezler aracılığıyla salgılanır. %99 sudan oluşur ve kalan %1'lik maddeler asitler, tuzlar ve diğer bileşiklerdir. Bezler, terleme sürecini gerçekleştirmek için salgı sırasında tuzları korur. Bu sayede su-elektrolit dengesini değiştirmeden vücut ısısının düzenlenmesine katkı sağlarlar.
Bazen, bazı öğğrenci escort bayanlar aşırı ve öngörülemeyen bir şekilde terleyebilir, bu da hiperhidroz olarak adlandırılır. En çok teri kafadaki bezler salgılıyorsa, bu durum kraniyofasiyal hiperhidroz olarak bilinir.
Aşırı baş terlemesinin başlıca nedenleri şunlardır:
Egzersiz yapmak
Isıya tepki
Stres
Bazı ilaçları tüketmek
Genetik